Gratë tërheqëse janë të rrezikshme

Sipas një studimi australian të publikuar së fundmi, meshkujt kur përballen me një grua shumë të bukur me të vërtetë bëhen më të guximshëm dhe në mënyrë të pashmangshme rritin kështu rrezikun e incidenteve.

Kjo pasi iu drejtohen  aventurave të jashtëzakonshme dhe të rrezikshme.Studimi u krye në një grup ekspertësh të raporteve në çift, dhe kanë gjetur sjellje më të guximshme nga të rinjtë nën sytë e vajzave të bukura.

Ata i kanë shpjeguar nga ana shëndetësore sjellje të tilla me rritjen e nivelit të testosteronin, siç është ilustruar nga mostrat e pështymës nga djemtë të cilët vihen para vajzave të bukura.

Siç thekson profesor Hippel Bill Von, i cili udhëhoqi hulumtimin, “historikisht, meshkujt duhet të konkurrojnë me miqtë e tyre për të fituar qasje në femra të bukura dhe fituesit e kësaj sfide janë ata që kalojnë gjenet e tyre në brezat e ardhshëm”.