Graviola lufton qelizat kancerogjene

Graviola lufton qelizat kancerogjeneGraviola ndihmon të luftoni qelizat kancerogjene më shumë se përdorimi i kimioterapisë.Ky konkluzion është arritur nga shkencëtarët e Universitetit të Oksfordit.

Graviola është gjithashtu e mrekullueshme pasi nuk shkakton efekte anësore që rezultojnë si pasojë e kimioterapisë, kështu ky frut nuk lë pasoja të dëmshme në organizëm dhe nuk jep efekte të padëshiruara.

Fruti i graviolës rritet në zonën e Amerikës Latine. Ajo ka shije të ëmbël dhe preferohet shumë pasi është kombinim shijesh i disa frutave ekzotike si ananas dhe banane.

Guanabana ka vitamina të shumta duke përfshirë vitaminë C, B1, B2 dhe fosfor. Ky frut përveç rolit që ka në luftën e kancerit, ndikon pozitivisht edhe në punën e organeve të brendshme. Lufton mykun, bakteret, parazitët dhe lehtëson depresionin si dhe qetëson sistemin nervor.