Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Gripi në shtatzani, çmend beben

Gripi në shtatzani, çmend beben

“Takimi” me gripin gjatë periudhës së shtatzanisë për një grua mund të jetë fatal, nëse ai nuk kurohet si duhet.

Një fakt i tillë pohohet nga një studim i fundit nga Universiteti i Karolinës, sipas të cilit virusi i gripit mund të influencojë në mënyre negative në zhvillimin e trurit të fëmijës, deri madje në skizofreni.

Sipas doktoreshës, Sarah J. Short, e cila ka koordinuar studimin në fjalë, pasojat që lë gripi mund të quhen të konsiderueshme tek të sapolindurit nëse nëna e tyre e ka kaluar një të tillë, pa u kuruar gjatë kohës së shtatzanisë.

Truri i tyre paraqet të njëjtat ndryshime si ata që vuajnë nga skizofrenia, prandaj alarmi është shumë i madh dhe nënat sipas specialistëve të këtij studimi, duhet të tregohen sa më të kujdesshme gjatë atyre 9 muajve./NOA/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Si të jetojmë më gjatë: Specat djegës mbrojnë nga kanceri dhe rrisin jetëgjatësinë

Të jetuarit më gjatë nuk do të thotë të bësh një jetë duke i mohuar vetes kënaqësitë. Në fakt, duke qenë i zgjuar me zgjedhjet tuaja, një jetë e gjatë dhe e shëndetshme mund të jetë e juaja. Sipas studimeve, shtimi erëzave të caktuara mund të zgjidhë të gjitha shqetësimet tuaja shëndetësore dhe t’ju ndihmojë të rritni jetëgjatësinë tuaj. Tani më...