Home Këshilla të ndryshme Habisin shkencëtarët: Bebet bëjnë në barkun e nënës atë që nuk ua...

Habisin shkencëtarët: Bebet bëjnë në barkun e nënës atë që nuk ua pret mendja!

Një studim i ri ka treguar se bebet arrijnë ta dallojnë gjuhën amtare që në barkun e nënës. Ata janë të aftë të dallojnë nëse nëna e tyre po u flet në japonisht, anglisht apo shqip.

Fetuset mund të dëgjojnë gjërat në barkun e nënës, duke përfshirë edhe disa fjalë edhe pse ato nuk dëgjohen qartë sikurse të ishte jashtë.

Por ata mund të perceptojnë ritmin e një gjuhe dhe studimi sugjeron se foshnjat mund të dallojnë lloje të ndryshme të gjuhës, bazuar në modele ritmike.

Zhvillimi i gjuhës njerëzore me të vërtet fillon shumë herët disa ditë para lindjes. Edhe këtë nuk na i kishte pritur mendja kurrë“,- ka thënë Dr Utako, i cili është një nga profesorët më të njohur të gjuhës.

 

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...