Home Ushqim Hani frutat e zarzavatet që të bëheni më të zgjuar

Hani frutat e zarzavatet që të bëheni më të zgjuar

Hani frutat e zarzavatet që të bëheni më të zgjuarNje diete e perditshme e pasur me fruta dhe zarzavate ndihmon ne zhvillimin e kapaciteteve njohese.

Keshtu konfirmon nje studim i realizuar nga studiuesit e Institutit te Biokimise dhe Biologjise Molekulare te Heinrich-Heine University te Düsseldorf ne Gjermani.

200 persona ne gjendje te mire shendetesore nga 45 ne 102 vjec u moren nen vezhgim per kete studim.

Nese konsumonin 400 grame fruta dhe zarzavate ne dite, keta persona kishin nivel te larte antioksidues, indikatore me te ulet te radikaleve te lire dhe sidomos aftesi njohese me te mira, krahasuar me ata persona qe konsumonin vetem 100 grame te produkteve qe jep toka.

Studimi thekson se nuk ka rendesi mosha dhe gjinia per konsumimin e frutave dhe zarzavateve.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Tetë frutat e thata më të shëndetshme

Para se të zgjidhni frutat e thata lexoni mirë etiketën e paketimit dhe shikoni me vëmendje elementet e tjera të shtuara te frutat e thata, kjo sepse shpesh shtohet sheqer shtesë për të përmirësuar shijen dhe për t’i mbrojtur nga prishja. Frutat e thata janë të njohura për shumë arsye! Me konsumimin e tyre trupi ynë merr minerale esenciale, vitamina dhe...