Home Uncategorized Harresa është një shenjë e inteligjencës së lartë

Harresa është një shenjë e inteligjencës së lartë

 

Një studim i ri thotë se harresa është një shenjë e inteligjencës së lartë.

Një studim i kryer nga Universiteti i Torontos pohon se të kesh një kujtesë të fortë është një pasuri e mbivlerësuar rëndë dhe arrin në përfundimin se harresa në të vërtetë mund të jetë një përfitim për inteligjencën tuaj.

Profesori Blake Richland, një nga botuesit e studimit, tha:

Është e rëndësishme që truri të harrojë detaje të parëndësishme dhe në vend të kësaj të përqendrohet në gjërat që do të ndihmojnë në marrjen e vendimeve në botën reale.

Ne e dimë që stërvitja rrit numrin e neuroneve në hipokampus, por ato janë pikërisht ato detaje nga jeta juaj që në të vërtetë nuk kanë rëndësi dhe kjo mund t’ju pengojë të merrni vendime të mira.

Profesor Richards dhe Paul Frankland propozuan që kujtesa të shfrytëzohet për të optimizuar vendimmarrjen duke mbajtur informacion të vlefshëm dhe duke lënë gjërat e tjera të parëndësishme të shkojnë, në thelb duke lënë hapësirë ​​për gjërat që kanë rëndësi.

Ata thonë se ky aspekt i harresës është ndoshta një përfitim për ne më shumë sesa një pengesë.

Pra, themi për shembull truri ynë harron detaje specifike në lidhje me një ngjarje të kaluar, megjithatë ai ende mban mend fotografinë më të madhe, studiuesit besojnë se kjo na lejon të përgjithësojmë më mirë përvojat e mëparshme, në krahasim me dikë që mund të kujtojë detaje më të vogla të ngjarjes.

Studimi pretendon se harrimi i detajeve herë pas here është një shenjë e një sistemi të shëndetshëm të kujtesës, duke punuar pikërisht siç është menduar, transmeton lajmi.net.

Çfarë informacioni hidhet varet nga situata, sipas profesorit Richards:

Një nga gjërat që dallon një mjedis ku do të doni të mbani mend sende përkundrejt një ambienti ku doni të harroni sende është kjo pyetja se sa i qëndrueshëm është mjedisi dhe sa ka gjasa që gjërat të kthehen në jetën tuaj.

Një shembull i mirë i kësaj do të ishte, të themi, një punëtor supermarketi që do të ndeshej me njerëz të ndryshëm çdo ditë, ndërsa një person që punon në një kafene të vogël lokale do të fillonte të kujtojë vendasit.

Me sa duket, gjëja më e mirë për ruajtjen e kujtimeve është të mos mësosh përmendësh absolutisht gjithçka, vëren Richards. Nëse jeni duke u përpjekur të merrni një vendim, do të jetë e pamundur ta bëni nëse truri juaj vazhdimisht bombardohet me informacion të padobishëm.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...