Home Shëndetësi Harta e dhimbjeve të barkut, ju tregon se çfarë sëmundje keni

Harta e dhimbjeve të barkut, ju tregon se çfarë sëmundje keni

1Shumica prej nesh vuan nga dhimbja e stomakut, shpesh pa kuptuar shkakun.

Ekzistojnë shumë organe në zonën e barkut, dhe në shumë raste dhimbjet e një organi të caktuar reflektohen tek të tjerët.

Ky artikull do të ju shërbejë si një udhëzues i vogël për të kuptuar se nga vijnë dhimbjet. Por për të qenë të sigurt duhet edhe të konsultoheni me një specialist.

Zona 1: Në këtë pjesë që gjendet poshtë brinjëve të krahut të djathtë gjendet fshikëza e tëmthit (mund të jetë një gurë në tëmth) dhe pankreasi.

Zona 2: Kjo zonë gjendet në hyrje të stomakut kështu nëse ndieni dhimbje këtu mund të bëhet fjalë për refluks gastroezofageal, gur tëmthi ose mostretje.

Zona 3: Gjendet poshtë brinjëve, në krah të majtë, dhimbja në këtë zonë mund të jetë tregues i një inflamacioni të duodenum apo ulçër.

Zona 4: Poshtë legenit, në pjesën e djathtë të trupit, dhimbja mund të shkaktohet nga një inflamacion i zorrës së trashë, për shembull nga koliti. Nëse dhimbja prek edhe pjesën e pasme mund të bëhet fjalë për probleme lombare.

Zona 5: Në këtë pjesë, përveç kërthizës gjendet edhe pankreasi. Nuk mund të përjashtohen fakti se dhimbja mund të vijë nga organet që lidhen me to, kështu dhimbja mund të tregojë se vuan nga ulcera në stomak.

Zona 6: Sipër legenit, në krahun e majtë, një dhimbje në këtë zonë mund të jetë treguesi i një inflamacioni të zorrës së madhe ose të divertikolit, shkruan Shije.

Zona 7: Në këtë zonë gjendet kocka e legenit dhe artikulacioni koskofemoral (i ankës): dhimbja mund të vijë nga veshka e djathtë. Ndërsa tek gratë mund të bëhet fjalë për ndonjë problem ovarian.

Zona 8: Sipër kockës pubike, poshtë kërthizës, nëse dhimbja ndjehet edhe në pjesën e pasme (shpine) mund të bëhet fjalë për një problem lombar. Nëse dhimbja është prezente vetëm në pjesën e përparme të trupit, me shumë gjasa bëhet fjalë për kolit (inflamacion i zorrës së trashë).

Zona 9: Mbi kockën e legenit, në krahun e majtë, nëse je grua mund të bëhet fjalë për probleme me vezoren e majtë. Nëse dhimbja arrin pjesën e poshtme të trupit apo këmbët mund të bëhet fjalë për gurë në veshka.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...