Home Këshilla të ndryshme Higjiena personale

Higjiena personale

Në kohë të sotme nuk ka më dallime të tilla ndërmjet meshkujve e femrave për sa i përket shijes erotike dhe ndjenjave, në përgjithësi.

Maniret e bukura dhe kujdesi për vetveten i përmbajnë pasionet edhe në të tjera lidhje. Gjatë larjes, më mirë është të shfrytëzohet sapuni neutral. Mund të shfrytëzoni edhe qumështin për trup ose ujë tualeti (eau de toilette).

Vetë rituali i larjes (dushit) para marrëdhënieve intime, është i dobishëm për gruan dhe për burrin. Të freskët, sapo të dalë nga dushi, me aromën e pastërtisë në trup, është rast ideal që eksiton. Veç kësaj, fakti se i keni kushtuar pak kohë vetes, ju bën më të sigurt dhe do ta ndieni veten më mirë.

Zgjedhja e aromës? Dikush e shfrytëzon tepër, si Merilin Monro, e cila e tepronte me parfumin Chanel 5, për t’u ndier seksi. Dikush, si për shembull Keanu Reeves, më së shumti preferon aromën natyrale të trupit. Por, para së gjithash, është me rëndësi të jesh i pastër, pa e tepruar me parfumosje. Era e trupit është, megjithatë, afrodiziaku më i fuqishëm.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...