Home Modë & Estetikë Higjienë personale - PO, parfumosje të tepërt - JO

Higjienë personale – PO, parfumosje të tepërt – JO

Në kohë të sotme nuk ka më dallime të tilla ndërmjet meshkujve e femrave për sa i përket shijes erotike dhe ndjenjave, në përgjithësi. Maniret e bukura dhe kujdesi për vetveten i përmbajnë pasionet edhe në të tjera lidhje.

Gjatë larjes, më mirë është të shfrytëzohet sapuni neutral. Mund të shfrytëzoni edhe qumështin për trup ose ujë tualeti (eau de toilette).

Vetë rituali i larjes (dushit) para marrëdhënieve intime, është i dobishëm për gruan dhe për burrin. Të freskët, sapo të dalë nga dushi, me aromën e pastërtisë në trup, është rast ideal që eksiton. Veç kësaj, fakti se i keni kushtuar pak kohë vetes, ju bën më të sigurt dhe do ta ndieni veten më mirë.

Zgjedhja e aromës? Dikush e shfrytëzon tepër, si Merilin Monro, e cila e tepronte me parfumin Chanel 5, për t’u ndier seksi. Dikush, si për shembull Keanu Reeves, më së shumti preferon aromën natyrale të trupit. Por, para së gjithash, është me rëndësi të jesh i pastër, pa e tepruar me parfumosje. Era e trupit është, megjithatë, afrodiziaku më i fuqishëm. /Telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...