Home Këshilla të ndryshme Hiqni urgjent nga shtëpia këto sende, janë kancerogjene

Hiqni urgjent nga shtëpia këto sende, janë kancerogjene

Më shumë mundësi sendet që do të rendisin më poshtë i kemi të gjithë në shtëpi, por nuk e dinim se ato janë shumë të rrezikshme për shëndetin tonë.

Madje janë më shumë se të rrezikshme sepse janë kancerogjene. Qirinjtë aromatikë, gotat prej letre apo dhe patatet e skuqura janë kancerogjene.

Gotat prej letre përmbajnë stiren, i cili është një kimikat kancerogjen. Ndaj shmangini gotat prej letre, sidomos për të kosumuar kafe.

Patatet e skuqura, përmbajnë një kimikat të rrezikshëm që njihet si akrilamidi. Ushqime e pasura me karbohidrate si patatet gjatë skuqjes formojnë akrilamidin.

Por shkecëtaret te patatet e skuqura kanë gjetur gliciamid, që është akoma më i rrezikshëm se akrilamidi, si kimikat.

Edhe veshjet që nuk rrudhosen përmbajnë subctanca që janë kancerogjene. Janë regjstruar mjaft raste që këto veshje janë përgjegjës për kancerin e hundës dhe të rrugëve të frymëmarrjes, pasi përmbajnë kimikate të rrezikshme.

Ndaj shmangini pluhrat e tilla dhe përdorni sa më shumë materiale që rrudhosen dhe duhen hekurosur sepse digjen dhe mikrobet që përmbajnë, në këtë mënyrë.

 

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...