Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Hormonet ndikojnë në gjidhënie

Hormonet ndikojnë në gjidhënie

Një studim i realizuar nga shkencëtarët norvegjezë ka treguar se prania e tepërt e testosteronit gjatë shtatzënisë mund të sjellë deri te vështirësitë me gjidhënie, pas lindjes së foshnjës.

Revista shkencore Acta Obstetricia and Gynacologica Scandinavica ka publikuar rezultatet e grumbulluara nga 180 shtatzëna, me ç’rast janë marrë parasysh faktorë të tillë, si mosha, shkollimi dhe duhanpirja.

Në bazë të të dhënave nga ky studim, autorët kanë ardhur deri te përfundimi se testosteroni ndikon negativisht në zhvillimin e indit gjëndëror në gji dhe kështu zvogëlon aftësinë për gjidhënie. /Telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Si t’i hiqni pikat e zeza me produktet që keni në frigorifer?

Pikat e zeza janë një papastërti e lëkurës që mund të bëhet e bezdisshme sa herë shihni veten në pasqyrë. Për fat të mirë ekzistojnë disa metoda natyrale për të parandaluar shfaqjen e pikave të zeza ose për t’i eliminuar ato: më poshtë do të lexoni metodat natyrale për t’i luftuar ato. Nga kurat me limon e sheqer, tek ato...