Home Këshilla të ndryshme Hormoni që rritë jetëgjatësinë për 40 për qind dhe mbron sistemin e...

Hormoni që rritë jetëgjatësinë për 40 për qind dhe mbron sistemin e imunitetit nga plakja

HormoniSipas gjetjeve, hormoni i njohur si FGF21, e mbron sistemin e imunitetit nga sulmet e plakjes.

Prej fillimit të njerëzimit, janë bërë përpjekje, që të zbulohet një eliksir për jetëgjatësi dhe rrini të përhershme.

Në Shkollën Medicionale të Yales, po pretendojnë se janë një hap afër, për gjetjen e një eliksiri të tillë.

Sipas një studimi, është gjetur një hormon që prodhohet nga gjëndra thymus, i cili mund të zgjasë jetën për 40 për qind.

Me anë të këtij hormoni, pretendohet që në të ardhmen të parandalohet plakja, obeziteti, si dhe sëmundjet tjera si kanceri dhe diabeti i tipit dy.

Kur funksionon normal, gjëndra timus, prodhon qeliza T për sistemin e imunitetit.

Por me moshë, gjëndra trashet dhe e humbë efektin në krijimin e qelizave vitale.

Humbja e qelizave të reja T në trup, e rritë mundësinë e infektimit dhe shumë kancere në moshë më të shtyrë.

Në eksperimentet e bëra me minj, të cilëve iu është injektuar FGF21, kanë pasur sistem shumë të mirë të organizmit.

Deri më tani nuk janë bërë hulumtime në njerëz, por pritet që në rast eksperimenti, rezultatet të jenë pozitive, transmeton Telegrafi.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...