Home Këshilla të ndryshme Hudhra pastron enët e gjakut ?

Hudhra pastron enët e gjakut ?

Hudhra pastron enët e gjakut ?Të mos kishte aromën e fortë që kërkon kohën e vetë për t’u larguar, hudhra do të kryesonte në përbërësit e kuzhinës.

Megjithatë, edhe ashtu siç është, përdoret gjerësisht në gatime dhe jo vetëm. Ajo është cilësuar gjithnjë si kurues natyral prandaj edhe njerëzit e përfshijnë në kura të ndryshme popullore spese i bën mirë zemrës, sistemit të gjakut etj.

Aroma e fortë e hudhrës vjen pre alicinës por në Kinë nuk duan t’ia dinë. Mbajnë për 30 minuta një hudhër në gojë, që në mëngjes, sepse vlerat e saj ushqyese, përmes pështymës, pastrojnë enët e gjakut. Pas 30 minutash, pa e përtypur, do ta flakni. Në rast se ka ngelur pak nga aroma e saj, përtypni një kokërr kafe apo një degë majdanoz.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...