Home Këshilla të ndryshme Humbisni 10 kg për 14 ditë me dietën me vezë të ziera

Humbisni 10 kg për 14 ditë me dietën me vezë të ziera

Humbja e shëndetshme në peshë është e mundur dhe dieta me vezë të zier do t’ju ndihmojë gjatë kësaj rruge.

Dieta përbëhet kryesisht nga vezët, agrumet dhe perimet, ushqime thelbësore për funksionimin e saktë të trupit tonë. Kjo dietë do të shpejtojë metabolizmin tuaj duke e bërë trupin tuaj të djegë rezervat e yndyrës së pranishme.

Ekzistojnë disa rregulla të thjeshta: ndaloni alkoolin, ëmbëlsirat.

Java 1

E hënë

Mëngjesi: 2 vezë të ziera dhe 1 agrum

Dreka: 2 feta patate të ëmbla dhe 2 mollë

Darka: 1 pjatë sallatë dhe 1 racion mish pule

E martë

Mëngjesi: 2 vezë të ziera dhe 1 agrum

Dreka: perime, sallatë dhe mish pule

Darka: Sallatë me perime, 1 portokall dhe 2 vezë të ziera

E mërkurë

Mëngjesi: 1 portokalle, 2 vezë të ziera

Dreka: Djathë, domate dhe 1 racion patate të ëmbla

Darka: Sallatë dhe fileto pule

E enjte

Mëngjesi: 2 vezë të ziera dhe 1 agrum

Dreka: Patate të ëmbla dhe peshk

Darka: Sallatë dhe mish pule

E premte

Mëngjesi: 2 vezë të ziera dhe 1 portokalle

Dreka: Perime të ziera dhe 2 vezë

Darka: Sallatë dhe peshk i pjekur në skarë

E shtunë

Mëngjesi: 2 vezë të ziera dhe 1 agrum

Dreka: Fruta

Darka: Perime dhe mish pule

E diel

Mëngjesi: 2 vezë të ziera dhe 1 frut

Dreka: Sallatë me domate, perime të ziera dhe mish pule

Darka: Perime me avull

Java 2

E hënë

Mëngjesi: 2 vezë të ziera dhe 1 frut

Dreka: Sallatë dhe mish pule

Darka: 1 portokall, sallatë dhe 2 vezë

E martë

Mëngjesi: 2 vezë dhe 1 agrumet

Dreka: 2 vezë dhe perime të ziera

Darka: Sallatë dhe peshk i pjekur në skarë

E mërkurë

Mëngjesi: 2 vezë dhe 1 frut

Dreka: Sallatë dhe mish pule

Darka: 1 portokall, sallatë perimesh dhe 2 vezë

E enjte

Mëngjesi: 2 vezë dhe 1 frut

Dreka: Perime me avull, djathë me pak yndyrë dhe 2 vezë

Darka: Sallatë dhe mish pule

E premte

Mëngjesi: 2 vezë dhe 1 frut

Dreka: Sallatë perimesh dhe sardele

Darka: Sallatë dhe 2 vezë

E shtunë

Mëngjesi: 2 vezë dhe 1 frut

Dreka: Sallatë me perime dhe mish pule

Darka: Fruta

E diel

Mëngjesi: 2 vezë dhe 1 frut

Dreka: Perime me avull dhe mish pule

Darka: Perime me avull dhe mish pule.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

2 llojet e problemeve me tiroiden/ Shenjat dalluese dhe gjithçka që duhet të dini

Ankthi dhe pagjumësia janë shenjat e hipertiroidizmit Tiroidja është një gjëndër e vogël në formën e fluturës që ndodhet poshtë laringut. Ajo është e lidhur ngushtë me trurin dhe komunikimi kryhet nëpërmjet hormoneve. Tiroidja shfrytëzon jodin që marrim nga ushqimet për të çliruar hormonet T4 dhe T3 të cilat shkojnë në gjak. Sipas të dhënave, këto hormone diktojnë metabolizmin, tretjen, rënien...