I ftohti, edhe floket vuajne

I ftohti, ere, lageshtire, ulje ngritje temperature, mund te duket si parashikimi i motit, por ne fakt po flasim per disa shkaqe te cilat dobesojne floket gjate muajve te dimrit.

Perse ne vere duhet te tregojme kujdes per te mbrojtur floket nga i nxehti, ne te njejten menyre duhet te kujdesemi per floket edhe ne dimer. Temperatureat dhe koha e ashper, pervecse smogut prezent ne ajer, floket tano perballen edhe me stresin i cili nuk duhet te nenvleresohet.

Te veshesh kapele dhe kapuc nuk eshte nje zgjidhje e cila te mbron teresisht nga keto faktore. Nevojitet te pajiseni me durim dhe produkte specifike dhe te beni shume kujdes me floket tuaj gjate ketyre muajve. Keshtuqe thuajini po produkteve te pasur me substanca te cilat krijojne nje film te holle dhe te padukshem ne gjendje per te shtyre rrezet UV dhe te ftohtin.

I ftohti tenton te thaje floket, te cilat ne kete menyre humbasin shkelqimin. Per te rindertuar strukturen e prishur te flokeve, eshte e rendesishme ta nisni me nje larje te mire, duke perdorur shampon e duhur te pasura me proteina ushqyese dhe vitamina te cilat i japin jete flokeve, edhe balsami eshte i rendesishem per te trajtuar floket me perkedheli./ikub/