Home Shëndetësi Ilaç kundër plakjes, mund të jetosh deri në 120 vjeç

Ilaç kundër plakjes, mund të jetosh deri në 120 vjeç

Ilaç kundër plakjes, mund të jetosh deri në 120 vjeçIlaçi i parë kundër plakjes do të testohet tek njeriu vitin e ardhshëm, duke shpresuar se do të shmagë sëmundjet e Alzhaimerit apo Parkinsonit.

Shkencëtarët mendojnë se tashmë është e mundur që njerëzit të rriten në mënyrë më të ngadalshme dhe të jetojnë në shëndet të plotë deri në moshën 120 vjeç.

Edhe pse mund të duket si një trillim shkencor, studiuesit kanë provuar se ilaçi i diabetit, metformina, zgjat jetën e kafshëve, dhe tashmë Administrata Amerikane e Ushqimeve dhe Ilaçeve ka dhënë dritën jeshile për të parë nëse do të ketë njëjtin efekt tek njerëzit.

Nëse rezulton i suksesshëm do të thotë që një person tek të 70-tat do të jetë biologjikisht i shëndetshëm si një 50-vjeçar.

Kjo mund të shoqërohet me një epokë të re të ‘geroscience’, ku doktorët nuk do të merren më me luftën kundër kancerit, apo diabetit e dementias, por do të trajtojnë mekanizmin e plakjes. Megjithatë gjithçka i mbetet kohës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Kjo është arsyeja se pse na bëhet trupi me puçra kur emocionohemi

Të gjithë ne, themi në jo pak raste se na u bë lëkura me kokrra kur dëgjojmë ndonjë lajm të trishtë apo dëgjojmë një këngë të mrekullueshme. Matthew Sachs një ish-student në Harvard, ka studiuar vitin e kaluar individë që pësojnë “puçrra” kur dëgjojnë muzikë, për të kuptuar se si ndodh kjo. Hulumtimi shqyrtoi 20 studentë, 10 prej të cilëve pranuan...