Home Shëndetësi Ilaç që zvogëlon rikthimin e sklerozës

Ilaç që zvogëlon rikthimin e sklerozës

“Sanofi” ka njoftuar se ilaçi i tij kundër sklerozës multiple – “teriflunomid” ulë në masë të madhe rikthimin e sëmundjes që shkakton nevojën e mjekimit spitalor të pacientit, transmeton njoftimin Rojters.

Gjiganti farmaceutik francez ka njoftuar edhe se Drejtoria amerikane për kontrollin e prodhimeve ushqimore dhe farmaceutike (FDA) ka njohur dokumentacionin për regjistrimin e këtij prodhimi dhe të mjekimit oral të pacientëve të sëmurë nga skleroza multiple, e cila rikthehet.

“Sanofi” planifikon dorëzimin e dokumentaciont për regjistrimin e “teriflunomidit” në Agjencinë euiropiane për barëra gjatë tremujorit të parë të vitit 2012.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Temperaturat e larta dhe uji i nxehtë po i mbysin peshqit

Alaska ka qenë e përfshirë nga një valë e të nxehtit gjatë kësaj vere dhe kjo ka bërë që një numër i lartë salmonësh të mos e përballojnë dhe të ngordhin. Shkencëtarët kanë vërejtur se disa lloje salmonësh janë zhdukur pas një ekspedite përgjatë lumit Koyokuk të Alaskës, pasi vendasit njoftuan se një numër i lartë salmonësh kishin dalë në...