Home Shëndetësi Ilaçet natyrale për gjëndrat tiroide

Ilaçet natyrale për gjëndrat tiroide

Ilaçet natyrale për gjëndrat tiroideKur tiroidet nuk prodhojnë mjaftueshëm hormone natyrale, shfaqet hipotiroidizmi, e kjo është pasojë e shpeshtë e mosfunksionimit të kësaj gjëndre.

Hormonet të cilat gjëndrat tiroide i prodhojnë e kontrollojnë metabolizmin e trupit, e mosfunksionimi i saj mundet të prekë secilin organ në trup. Simptoma të tjera janë plogështia, depresioni, humbje e flokut, reflekse të dobëta, thonj që thyhen lehtë, lëkurë të vrazhdë,raporton Gazeta Kosova Sot

ÇFARË TË NDËRMERRNI? * Pakësoni konsumimin e sojës. Soja mundet ta zvogëlojë funksionimin e tiroideve, e përdorimi i tepërt shton rritjen e tiroideve. * Alkalizoni trupin! Kjo në fakt është një preventive që të mos vijë deri te sëmundja e tiroideve. * Ekuilibroni nivelin e estrogjenit në organizëm. * Nëse konsumoni mish, zgjidheni vetëm atë organik. * Vitamina B3 (niacinë),që shpeshherë përdoret për zvogëlimin e nivelit të kolesterolit është dëshmuar se ul nivelin e hormoneve të tiroideve. * Nëse problem përcjellës është depresioni, provoni që me kantarion t’i ndihmoni trupit në ngritjen e disponimit. * Vaji i kokosit stimulon gjëndrat tiroide dhe është zgjedhje e mirë te hipotireoza.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto ushqime pengojnë gjumin normal

Ne e dimë që ushqime të caktuara që përmbajnë kafeinë ose sheqer mund të stimulojnë sistemin nervor, duke e bërë të vështirë gjumin. Por ka edhe ushqime që do të kenë efektin e kundërt. Mos harroni karbohidratet Ushqyerja që përfshin nxjerrjen e karbohidrateve mund të prishë ekuilibrin kimik të trupit dhe kështu të parandalojë gjumin e mirë. Në vend që t’i eliminoni...