Home Shëndetësi Ilaçi kundër kancerit u shndërrua në eliksir të rinisë

Ilaçi kundër kancerit u shndërrua në eliksir të rinisë

Shkencëtarët britanikë gjetën një proteinë përgjegjëse për rënien e tonusit të muskujve gjatë plakjes.

Siç njoftoi sot gazeta “Daily Express”, ekspertët gjetën se ilaçi kundër kancerit, i cili është aktualisht në fazën eksperimentale mund të parandalojë atrofinë e muskujve të shkaktuar nga plakja.

“Zbulimi na jep ne mundësinë për të krijuar ilaçin për rinimin e sistemit muskulor të njeriut” – deklaruan shkencëtarët.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi që përdoret shpesh shkakton sterilitet te meshkujt

Një grup shkencëtarësh nga Universiteti i Kopenhagës zbuluan se analgjeziku dhe ibuprofeni antipiretik mund të çojnë në infertilitet te meshkujt. Rezultatet e hulumtimit janë botuar në revistën "Procedurat e Akademisë Kombëtare të Shkencave". Eksperimenti u ndoq nga 31 meshkuj nga 18 deri në 35-vjeç. Ata u ndanë në dy grupe. Grupi i parë i të anketuarve morën 600 miligramë ibuprofen (ekuivalent...