Home Shëndetësi Ilaçi i ri që parandalon sulmet në zemër dhe kancerin

Ilaçi i ri që parandalon sulmet në zemër dhe kancerin

Mbrëmë shkencëtarët kanë thënë se kanë zbuluar një ilaç të ri që mund të ndihmojë në reduktimin e rrezikut të sulmeve në zemër dhe t’i zvogëlojë vdekjet nga kanceri, e kjo sipas tyre, është vlerësuar si zbulim drejt “një epoke të re terapeutike”.

Canakinumab, një antipezmatues, është përdorur si testues në më shumë se 10,000 pacientë, ku të gjithë ishin me sulme në zemër, transmeton Koha.net.

Ky ilaç ul për një të katërtën rreziqet e sulmeve në zemër, përgjysmon shanset për të vdekur nga kanceri, gjithashtu mbron njeriun nga artriti.

Këto ilaçe që përmbajnë kolesterol, kanë filluar t’i jepen miliona njerëzve që konsiderohen se janë të rrezikuar nga sëmundjet në zemër, pasi në të shumtën e rasteve sulmet në zemër tek njerëzit ndodhin në mungesë të kolesterolit.

Ky ilaç, jepet çdo tre muaj dhe ul rrezikun për sulme në zemër për 15 për qind.

Paul Ridker, profesor i mjekësisë në Harvard, dje në Kongresin e Shoqërisë Evropiane të Kardiologjisë në Barcelonë, ka thënë se ky zbulim është një hap shumë para në luftën kundër kancerit dhe sëmundjeve të zemrës, dhe se është përfundimi i një zbulimi pas dy dekadash punë.

“Për herë të parë ne jemi në gjendje të tregojmë përfundimisht se ulja e inflamacionit të pavarur nga kolesteroli zvogëlon rrezikun kardiovaskular”, tha ai.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...