Home Ushqim Infarktet parandalohen nga kafeja

Infarktet parandalohen nga kafeja

Kafeja që nga kohërat e lashta konsiderohet si pije e domosdoshme për njerëzit.

Megjithëse cilësohet e domosdoshme gjatë ditës, në bazë të disa studimeve kafeja në disa raste edhe mund t’i shkaktojë dëm organizmit të njeriut. Gjithashtu disa mjekë këshillojnë për konsumimin e saj pasi të bën mirë, e disa të tjerë e ndalojnë apo paralajmërojnë në ndalimin e konsumimit të saj.

Por ja ku shfaqet një studim i fundit sipas të cilit kafeja parandalon infarktet. Studimi është kryer në Boston dhe ka rezultuar se kafeja është mjaft e dobishme për shëndetin e njeriut. Gjithsesi u realizuan pesë studime të cilat kishin si objekt 140 meshkuj dhe femra.

Katër prej studimeve u bënë në Suedi dhe një në Finlandë. Ata arritën në përfundimin se nëse gjatë ditës konsumojmë kafe të holluar, e cila është e barabartë me 8 filxhanë të vegjël, arrijnë të na mbrojnë nga infarktet në zemër. Por ekspertët gjithashtu paralajmërojnë se organizmi i njeriut nuk është i ngjashëm me tjetrin, prandaj konsumi i kafesë duhet të jetë mesatar.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...