Home Shëndetësi Infarkti i lidhur me ankthin

Infarkti i lidhur me ankthin

Pacientët me sëmundje të zemrës janë më të rrezikuar nga infarktet dhe vdekja, nëse vuajnë gjithashtu edhe nga ankthi, thuhet në një studim të publikuar në një revistë amerikane.

Në një studim të mbi 1 mijë personave me sëmundje të zemrës, studiuesit vunë në dukje rrezik më të rritur për 74 % te ata që vuajnë nga ankthi.

Studimi është publikuar në “Archives of General Psychiatry”, njofton BBC.

Më shumë studime nevojiten për të kuptuar lidhjen, deklaruan ekspertët britanikë.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...