Home Shëndetësi Inhalatorët ngadalësojnë rritjen e fëmijëve

Inhalatorët ngadalësojnë rritjen e fëmijëve

Hulumtimet më të reja tregojnë se fëmijët me një sëmundje të zbutur të astmës nuk duhet përdorur inhalim.

Astma ndikon në tubat që përcjellin ajrin deri te mushkëritë, duke ju tkurrur rrugën dhe ju vështirëson frymëmarrjen. Personat me këtë lloj problemi përdorin dy lloje inhalatorësh, njëri që parandalon sulmet dhe tjetri që lehtëson simptomat.

I pari përdoret çdo mëngjes dhe mbrëmje, pa marrë parasysh simptomat, përderisa tjetri vetëm ndihmon gjatë frymëmarrjes. Shkencëtarët nga Arizona kanë vërtetuar se inhalatorët deri diku ngadalësojnë rritjen e fëmijëve. Prandaj këshillohet që i pari, i cili përdoret dy herë brenda ditës, të hidhet nga përdorimi.

Hulumtimi ka zgjatur 44 javë dhe ishin vëzhguar rreth 288 fëmijë, ku ishte vërtetuar ngecja në rritje për 1.1 cm. në krahasim me ata fëmijë që nuk përdorin inhalatorë.

Prandaj këshillojnë përzierjen e kortikosteroideve me inhalatorë që lehtësojnë frymëmarrjen.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...