Home Shëndetësi Ja çfarë duhet të bëni për dhimbjet e shpines

Ja çfarë duhet të bëni për dhimbjet e shpines

Ja çfarë duhet të bëni për dhimbjet e shpinesEkzistojnë mënyra farmaceutike dhe alternative për zbutjen e dhimbjeve në shpinë. Ekziston edhe një mënyrë e thjeshtë, po aq efektive, për zbutjen e dhimbjeve në shpinë, me ndihmon e folisë prej alumini.

Ja çfarë duhet të bëni:

Nga folia prej alumini vetë mund të krijoni një kompresë në formë të rripit, nga 5-7 shtresa, e midis secilës shtresë të vendosni letër apo pambuk. Shtresa e parë dhe e fundit duhet të jetë prej folisë. Për çdo ditë duhet të shtriheni në këtë kompresë, 3-4 herë në ditë, me nga 40 minuta.

Si rezultat i kësaj – pas vetëm disa ditëve, dhimbjet zhduken, zvogëlohen tensionimet e muskujve, ata lirohen. Një kompresë të tillë të ngjashme mund ta përdorni edhe në shërimin e kollës, nëse e mbani në gjoks, apo në veshë. Kjo mënyrë përmes folisë prej alumini ndikon në organet e sëmura, me të cilat ndërlidhen meridianët. Në këtë mënyrë lehtë hiqen problemet, dhimbjet që me siguri se u janë mërzitur. Kjo mënyrë e shërimit përdoret kohë të gjatë, nga mjekët tradicionalë kinezë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Pesë arsye thelbësore si përhapet Covid-19 përmes ajrit

Shkencëtarët kanë paralajmëruar prej muajsh, se koronavirusi mund të përhapet nga aerosolet ose spërklat e vogla të frymëmarrjes që përhapin njerëzit kur flasin ose teshtijnë, dhe të cilat mund të qëndrojnë pezull në ajër për jo pak kohë. Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në SHBA, e pranoi publikisht këtë rrezik më 18 shtator. Ajo postoi udhëzime në faqen...