Ja çfarë duhet t’i shtoni ujit për të përmirësuar sytë

6Të shtoni vitaminë B3 në ujë mund të mbroheni kundër glaukomës, ka zbuluar një studim i ri.

Në një studim në minj, shkencëtarët gjetën se kjo vitaminë ndihmoi që shëndeti i tyre i syve të forcohej për më gjatë – duke reduktuar rrezikun nga zhvillimi i glaukomës.

Ekspertët thonë se këto gjetje mund të ofrojnë një zgjidhje më të lirë dhe më të mirë për trajtimin e problemeve me sy tek njerëzit e vjetër, në vend të përdorimit të pikave.

Hulumtuesit në Laboratorin ‘Jackson’ në Maine, SHBA e shtuan vitaminën në ujin e minjve të cilët gjenetikisht ishin të prirë të kishin glaukoma.

Rezultatet treguan se shëndeti i tyre i syve ishte më i mirë për më gjatë dhe mbrojtja ndaj glaukomës ishte më e fortë.

KËSHILLA TË NGJASHME