Home Shëndetësi Ja çfarë mund të ndodh nëse duroni urinën

Ja çfarë mund të ndodh nëse duroni urinën

Ja çfarë mund të ndodh nëse duroni urinënNëse nuk shkoni në tualet menjëherë kur kjo kërkohet nga organizmi juaj, kjo aspak nuk është e shëndetshme për juve.

Me siguri se këtë do ta kuptoni në një moment të jetës tuaj, por nuk do ta dini përse. Mbajtja e urinës shfaqet nëse shpesh e mbani urinën për një periudhë të gjatë kohore, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Shkaku i kësaj shprehie të keqe më nuk do të jeni në gjendje që në tërësi ta zbrazni fshikëzën, sepse muskujt e saj do të dobësoheshin. Kjo edhe është baza e duhur për formimin e baktereve, që me siguri se do të sjellë në infeksionin e fshikëzës dhe të rrugëve urinare. Në situatat ekstreme kjo shprehi e dëmshme mundet të sjellë edhe pëlcitjen e tëmthit.
Edhe pse rastet e tilla janë më të rralla, kishte njerëz që e kanë mbajtur urinën për periudhë të gjatë kohore dhe kjo ka ndikuar në pëlcitjen e tëmthit dhe për fat të keq kjo përfundon me vdekje.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...