Home Shëndetësi Ja cili organ nuk ju punon si duhet

Ja cili organ nuk ju punon si duhet

Ja cili organ nuk ju punon si duhetMjeku i mjekësisë kineze më së pari pacientin e pyet se në cilën pjesë të ditës ju paraqiten çrregullimet në trup. Në bazë të kësaj, ai e di se në cilën pjesë të trupit gjendet problemi.

Ora biologjike kineze tregon intervalet, në të cilat qarkullon energjia nëpër pjesët e trupit tonë, ku çdo dy orë ai qarkullim është më i fuqishëm në pjesë të caktuara të trupit.

Koha e funksionimit maksimal:

Nga ora 5 deri 7 – zorra e trashë

7 deri 9 – lukthi
11 deri 13 – zemra
13 deri 15 – zorra e hollë
15 deri 17 – fshika e urinës
17 deri 19 – veshkat
19 deri 21 – mbështjellësi i zemrës
21 deri 23 – termorregullimi
Nga ora 23 deri në 1:00 – fshika e vrerit
Nga ora 1 deri 3 – mëlçia
Nga ora 3 deri 5 – mushkëritë.

Në bazë të këtij orari, duhet t’i evitojmë aktivitetet në kohën kur energjia e organeve të përfshira në atë aktivitet është më e vogla.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Femrat që kanë këto inde në gjoks rrezikohen nga kanceri

Si mund ta verifikoni a jeni të rrezikuara? Agjencia e ushqimit dhe e pijeve ka propozuat që gjatë kontrollit në mamograf të fokusohen në rrezikun nga kanceri i gjirit ndaj të cilit deri tani pothuajse askush nuk i ka kushtuar kujdes – a kemi dendësi të vogël apo të madhe të indeve në gji. Gjinjtë e forta me inde të dendura...