Home Shëndetësi Ja disa arsye përse duhet të pini kafe

Ja disa arsye përse duhet të pini kafe

kafejaBesohet që kafeja të mban lëkurën e shëndetshme. Antioksidantët e saj janë të njohur si parandalues së kancerit të lëkurës. Redukton sëmundjen e ekzemës, dhe aknet.

Përmirëson funksionimin e enëve të gjakut. Kur është e pranishme kofetina në gjak rritet oksidi nitrik në endothelium, që përmirëson muskujt vaskularë. Studimet sugjerojnë se nëse  për 8 javë pini kafe gjatë gjitë kohës rritet ndjeshëm presioni i gjakut.

Përmirëson kolesterolin, kafeja ashtu si çaji përmban shumë antioksidantë. Ato që janë të pranishëm tek kafeja mund të rrisin HDL (Kolesterol i mirë) dhe mundëson uljen e inflamacionit që ka lidhje me sëmundjet e zemrës.

Redukton diabetin, parandalon sëmundjen Parkinson, parandalon dhembjet e kokës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ju duket sikur ju zihen këmbët dhe ju kruhen? Ky është rreziku që ju kanoset!

Sindroma e këmbëve të lodhura (RLS) është një çrregullim, i karakterizuar nga një nevojë e fortë dhe e pakontrollueshme për të lëvizur këmbët. Njerëzit me RLS përjetojnë këtë nevojë së bashku me ndjesitë e çuditshme dhe të pakëndshme në këmbët e tyre, të cilat shpesh i përshkruajnë si ngjethje, zvarritje, këputje, kruajtje, ndjesi shpimi, djegie, dhimbje ose si shkarkime elektrike. RLS...