Ja disa këshilla shëndetsore

Mos pini kafe më shumë se dy herë në ditë. Dy kafe në ditë janë të mjaftueshme për t’i dhënë energjinë e duhur trupit, por nëse ju e kaloni numrin e kafeve mbi tre atëherë kafeja do të ketë efekt negativ mbi shëndetin e organizmit tuaj.

Mos i pini ilaçet mjeksore me ujë të ftohtë. Ilaçet janë medikamente që duhet të shoqerohen gjithmonë më ujë, asnjëherë mos i pini ato me ndonjë pijë tjeter e cila nuk është ujë.

Mos konsumoni ujë të tepruar pas ores 17:00 të pasdites. Konsumi i ujit në sasi të mëdha mund të shkaktojë dehidratim të tepruar të organizmit.

Zvogëlo sasinë e ushqimeve me yndyrë që konsumoni. Ashtu, siç tashme mund t’a dini yndyra e tepër është shumë e dëmshme për organizmin.

Pini më shumë ujë në mëngjes, dhe më pak ujë në mbrëmje. Nëse konsumoni më shumë ujë në mëngjes, organizmi juaj do të ketë më shumë kohë për t’a tretur atë, ndërsa në mbrëmje i gjithë uji do të qëndrojë në trup.

Qëndroni sa më larg nga karikuesi i celularit. Mos përdorni kufje me bluetooth apo me tel për një kohë të gjatë sepse mund të rezultojnë shumë të dëmshme për shëndetin.

Mos bini të fleni mënjëherë pasi të keni marrë ilaçet mjeksore në darkë. Ilaçit i duhen të pakten dy orë kohë për t’u perpunuar nga stomaku juaj, nësë ju shkoni të flini atëherë hapi do ngelë i paperpunuar në stomak.

Nësë bateria e celularit është në fund, mos ju pergjigjni telefonatave, sepse në këtë rast rrezatimi është 1000 herë më i lartë se zakonisht.