Home Shëndetësi Ja disa simptomat e heshtura të kancerit të testikujt që ju kurrë...

Ja disa simptomat e heshtura të kancerit të testikujt që ju kurrë nuk duhet t’i injoroni

Ja disa simptomat e heshtura të kancerit të testikujt që ju kurrë nuk duhet t’i injoroniRreth 2,300 meshkuj janë diagnostifikuar me kancer të testikujt çdo vit në Britani të madhe, por ju a i dini cilat janë simptomat e kësja sëmundjeje

Anëtari i Black Eyed Peas, Taboo ka shokuar botën kur e ka kuptuar se ai është në një betejë me kancerin e testikujve, shkruan Daily Star, trasnmeton lajmi.net.

Taboo u diagnostifikua me kancer kërcënues ëpr jetën pas shkuarjes në dhomë në urgjencë duke menduar se kishte grip.

Kanceri i testikujve është kanceri i zakonshëm te meshkujt në Mbretërinë e Bashkuar, por ju duhet t’i dini simptomat që mund të parandalojnë këtë sëmundje:

Dhimbje të mërzitshme ose dhimbje të mprehtë në testikujt
Dallimi midis dy testikujve, pra dallim i njërit nga tjetri
Ndryshim ne rritje të testikujve.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Femrat që kanë këto inde në gjoks rrezikohen nga kanceri

Si mund ta verifikoni a jeni të rrezikuara? Agjencia e ushqimit dhe e pijeve ka propozuat që gjatë kontrollit në mamograf të fokusohen në rrezikun nga kanceri i gjirit ndaj të cilit deri tani pothuajse askush nuk i ka kushtuar kujdes – a kemi dendësi të vogël apo të madhe të indeve në gji. Gjinjtë e forta me inde të dendura...