Home Shëndetësi Ja dy simptoma që paralajmërojnë kancerin

Ja dy simptoma që paralajmërojnë kancerin

Ja dy simptoma që paralajmërojnë kancerinStudimi i fundit i kryer në ‘JAMA Dermatology’ ka zbuluar dy simptoma të reja, që tregojnë kancerin e lëkurës, e këto janë të kruarat dhe dhimbjet.

Ekspertët kanë vëzhguar 268 persona të sëmurë nga tri llojet më të shpeshta të kancerit. Të anketuarit ishin dashur ta përcaktojnë nivelin e kruarjes dhe dhimbjeve nga 1 deri në 10.

Rezultatet kanë treguar se 37 për qind e simptomave të kancerit ishin të kruarat, ndërsa 28 për qind ato të dhimbjeve. Shumë pacientë, rreth 46 për qind e tyre kishin që të dyja simptomat. Ishte konstatuar se këto dy simptoma janë më pak të vërejtura, kur melanoma të jetë në pyetje.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...