Home Këshilla të ndryshme Ja faktorët që ju shtojnë rrudhat në lëkurë

Ja faktorët që ju shtojnë rrudhat në lëkurë

Faktorët kryesorë që ndikojnë në shtimin e rrudhave të lëkurës kanë të bëjnë me zakonet tuaja të përditshme. Për të qëndruar të rinj dhe sa më të freskët ju duhet të dini se cilat ushqime të shmangni, të ndryshoni rutinën tuaj si dhe të zgjidhni në mënyrë të duhur produktetet që përdorni për të larë fytyrën.

Ja faktorët që ndikojnë në shtimin e rrudhave të lëkurës:

Mungesa e gjumit çon në dehidratim të lëkurës.

Banjat e gjata dhe të nxehta çojnë në lëkurë më të thatë.

Dietat e pabalancuara ndikojnë në procesin e plakjes së lëkurës.

Konsumimi i mishit të kuq është një faktor që ndikon në shtimin e rrudhave  në fytyrë

Mungesa e proteinave parandalon qelizat e lëkurës të rinovohen.

Mungesa e antioksidantëve sjell formimin e më shumë rrudhave.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...