Ja pasojat e qëndrimit ulur

Ja pasojat e qëndrimit ulurQëndrimi ulur shpesh kemi lexuar se ka një efekt negativ në shëndetin tonë, por studimet e fundit tregojnë se nëse ne jemi të kujdesshëm atëherë qëndrimi ulur nuk ka ndikim në jetëgjatësinë tonë.

Gjatë periudhës që ju qëndroni më shumë ulur është e rëndësishme që të jeni fizikisht aktiv dhe të ushtroheni rregullisht.

Një studim i zhvilluar në Britaninë e Madhe bazuar në 5000 persona të ndjekur për 16 vite, ka zbuluar këtë fakt.

Në studim janë përfshirë 3720 meshkujve dhe 1412 femrave, të bëra pos 16 vitesh vëzhgim, u zbulua se qëndrimi ulur qoftë në punë apo në shtëpi, nuk ndikon në shkurtimin e jetës.

Studiuesit e Universitetit të Exeter dhe University College në Londër, nënvizojnë se për të reduktuar vdekshmërinë, pavarësisht qëndrimit ulur, mjafton të inkurajohen të jenë fizikisht aktiv, duke alternuar rregullisht stërvitjen me qëndrimin në një vend.