Home Këshilla të ndryshme Ja përse nuk bën të pini ujin nga shishja që ka ndenjur...

Ja përse nuk bën të pini ujin nga shishja që ka ndenjur në veturën në diell

Vetura e mbyllur dhe e parkuar në diell mund të jetë burim i një rrezikut të papritur. Në fakt, nëse është temperatura 30gradë, në veturë e arrin deri 45.

Në muajt e verës kjo temperaturë mund të arrijë edhe deri 70 gradë celsius.

Në raste të tilla nuk është mirë të pini ujin që ka mbetur në shishe brenda veturës. Studimet tregojnë se gjatë ngrohjes, shishet e lëshojnë kemikatin bisfenol A, i cili shkakton çekuilibër hormonal dhe lidhet me shumë sëmundjet si mbipesha dhe diabeti.

Në temperatura të larta paketimi prej plastike shkakton lirimin e metalit antimon, si cili po ashtu është i dëmshëm për shëndetin e njeriut.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...