Ja pse alkooli është i shëndetshëm

1Të konsumosh alkoolin në sasi të duhur nuk e dëmton shëndetin, përkundrazi pirja e tij rikuperon shëndetin tuaj.

Duke pirë një ose dy gota në ditë alkool, është një gjë e mirë sipas zbulimeve të fundit. Sipas shkencëtarëve njerëzit që pinë mesatarisht alkool kanë tendencë që të kenë më pak gjasa të vdesin nga sëmundjet e zemrës.

Pirja e tepruar e tij mund të çojë në probleme të mëlçisë dhe çështje të tjera psikologjike dhe të sjelljes që dëmtojnë shëndetin.

Në studimin e fundit të paraqitur në takimin e Shoqatës  “American Heart” në New Orleans, studiuesit  kanë konstatuar konsumimi i tij i duhur  mund të shërojë sëmundjet e zemrës – duke e mbajtur në nivele të mira kolesterolin.