Ja pse duhet të konsumoni sa më shumë kërpurdha

Ja pse duhet të konsumoni sa më shumë kërpurdhaOse i pëlqeni fort, ose i urreni…por sa janë të shëndetshme ato?Përgjigjja definitve është se ato janë shumë të shëndetshme, transmeton portali arbresh.info,

Përfitimet shëndetësore të këpurdhave janë të shumta, por nëse jeni duke kërkuar këpurdha që përmban sasi të konsiderueshme të vitaminave, atëherë duhet të siguroni që të konsumoni llojin e duhur.

Egzistojnë mbi 140 mijë lloje të këpurdhave, por shkencëtarët janë të njohur vetëm me një rreth të ngushtë të tyre. Për shembull nëse jeni duke kërkuar që të merrni sa më shumë hekur nga ushqimet, sigurohuni që të hani këpurdha perlë (Pleurotus ostreatus)Por ja cila është lista e vlerave kryesore që përmbajnë këpurdhat.

Burim i shkëlqyeshëm i seleniumit, që është shumë i mirë për infeksionet në fshikzën urinare
Të pasura me Vitaminë B2 dhe B3
Përmisojnë sistemin imunitar
Kanë pak kalori
Përmbajnë sasi të lartë të hekurit
Janë antioksidantë
Përmbajnë sasi të lartë të Vitaminës D.