Home Këshilla të ndryshme Ja pse duhet të konsumoni tre kafe në ditë

Ja pse duhet të konsumoni tre kafe në ditë

5Tre kafe në ditë ulin rrezikun për tu prekur nga dementia, (një lloj sëmundje mendore që nënkupton dëmtimin dhe prekjen fizike të trurit), sipas shkencëtarëve.

Konsumi i kontrolluar i kafeinës parandalon formimin e gjendrave toksike në tru që lidhen me sëmundjen e Alzheimer.

Por një raport i ri tregon se konsumi i kafes për një kohë të gjatë ndihmon për të furnizuar trupin me antioksidante të fuqishëm që rregullojnë funksionin njohës.

Gjithashtu, kafja parandalon sëmundjen e Parkinson dhe çrregullime të tjera neurologjike, zbuloi një analizë e realizuar nga gjashtë prej kompanive më të mëdha në Europë të prodhimit të saj, (illycaffè, Jacobs Douwe Egberts, Lavazza, Nestlé, Paulig, dhe Tchibo).

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

99 Emrat e Bukur të Allahut

1. ER RAHMAN (I Gjithëmëshirshmi); 2. ER RAHIM (Mëshirëploti). “Zbritje prej Mëshiruesit, Mëshirëplotit!” Fusilet, 2. 3. EL MELIK (Sunduesi); 4. EL KUDUS ( i Pastërti); 5. ES SELAM (Paqedhënësi); 6. EL MUMIN (Siguruesi); 7. EL MUHEJMIN (Mbizotëruesi); 8. EL AZIZ (Fuqiploti); 9. EL XHEBAR (i Gjithëfuqishmi); 10. EL MUTEKEBIR (I Madhërishmi). “Ai është Allahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, Sundues i përgjithshëm, i Pastër (prej të metave që...