Home Shëndetësi Ja pse duhet të vraponi çdo ditë!

Ja pse duhet të vraponi çdo ditë!

Ja pse duhet të vraponi çdo ditë!Vrapimi për çdo ditë për disa minuta është po aq i dobishëm sa vrapimi i gjatë, kur është fjala për zgjatjen e jetëgjatësisë, sipas një studimi të publikuar, i cili tregon se vrapuesit jetojnë më gjatë sesa njerëzit joaktivë.

Një studim tregon se personat, të cilët për çdo ditë vrapojnë vetëm pesë deri në dhjetë minuta, mund të zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare dhe vdekjen e parakohshme, transmeton “Zëri.info”.

Autorët e studimit nuk kanë vërejtur një ndryshim të madh në mes të atyre që vrapojnë pak (50 minuta në javë) ose atyre që vrapojnë më shumë (180 minuta në javë), në mënyrë të shpejtë ose të ngadalshme (më pak se 10 km/h).

Në përgjithësi, personat që vrapojnë kanë një rrezik 30 për qind më të ulët të vdekjes së parakohshme. Jetëgjatësia e vrapuesve mesatarisht është tre vjet më e gjatë sesa e atyre që nuk vrapojnë, sipas studimit

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...