Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Ja pse s’duhet të pini duhan gjatë shtatzënisë

Ja pse s’duhet të pini duhan gjatë shtatzënisë

Ja pse s’duhet të pini duhan gjatë shtatzënisëGratë të cilat pinë duhan gjatë shtatzënisë mund të ndryshojnë ADN-në e foshnjave të tyre, kanë zbuluar shkencëtarët.

Shkencëtarët analizuan ADN-në e më shumë se 6,000 nënave në botë, si dhe ADN-në e fëmijëve të tyre të porsalindur.

13% e nënave në studim raportuan se kishin pirë duhan pothuajse çdo ditë gjatë shtatzënisë.

Rezultati tregoi se fëmijët e nënave që kishin pirë duhan gjatë shtatzënisë kishin ndryshuar ADN-në, duke ndikuar kështu edhe në funksionimin e gjeneve.

Rreth gjysma e këtyre gjeneve luajnë një rol të rëndësishëm në mushkëri dhe në sistemin nervor, kancerë të shkaktuar nga duhani dhe defekte në lindje.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...