Ja pse të konsumohen dredhëzat!

3Të konsumoni dredhëzat përveç shijes që kanë ato sjellin edhe shumë shëndet.

Ngrënia e një dredhëze është e barabartë me ngrënien e një portokalli, përcjellë Klan Kosova.

Ato përmbajnë një nivel të lartë të vitaminës C, e që favorizojnë thithjen e kripërave minerale si hekurin, përgjegjësin kryesor që ndihmon lëkurën për të qëndruar elastike.

Dredhëzat janë tejet të shëndetshme ato luftojnë reumatizmin dhe dhimbjet e kyçeve e patjetër që janë edhe antioksidantë dhe redukton plakjen, përcjellë Klan Kosova.

Janë tejet të dobishme dhe perfekte për shëndetin e dhëmbëve dhe zgavrës së gojës, që bëjnë parandalimin e formimit të pllakëzave në dhëmbë duke eleminuar gjithashtu edhe bakteriet.