Home Shëndetësi Ja pse trembemi ndonjëherë në gjumë

Ja pse trembemi ndonjëherë në gjumë

Ja pse trembemi ndonjëherë në gjumëNëse ju duket sikur po bini nga shtrati dhe trembeni papritur në gjumë, me shumë mundësi keni përjetuar atë që quhet “hypnic jerks”.

Një sindromë e tillë ndodh kur muskujt tuaj, zakonisht ato të këmbës, kontraktohen në mënyrë të pavullnetshme.
Megjithatë mos u shqetësoni – rreth 70% e njerëzve e përjetojnë ndonjëherë një gjë të tillë.

Sipas Jason Ellis, Profesor i Shkencave të Gjumit në Universitetin Northymbria, hypnic jerks është një simptomë e sistemit tonë aktiv fiziologjik që bie në qetësi, duke kaluar nga një proces aktiv në një gjendje relaksimi dhe paralizë të mundshme të trupit.

Për ta parandaluar një gjendje të tillë, duhet të ndaloni përdorimin e stimulantëvë që e bëjnë trupin të luftojë gjumin- si kafeina dhe ushtrimet intensive në mbrëmje.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...