Home Këshilla të ndryshme Ja si duhet pastruar zona intime

Ja si duhet pastruar zona intime

Ja si duhet pastruar zona intimeEkzistojnë një numër i pafund produktesh kozmetike e farmaceutike posaçërisht për larjen e zonës intime, por sipas gjinekolëgovë gjithashçka është marketing ! Vagina është një organ vetpastrues dhe ajo që duhet të bëjmë është thjesht mos ta lajmë fare.

Nuk duam të na keqkuptoni, pasi kur themi nuk duhet ta lani, nënkuptojmë të lani pjesën e brendshme të këtij organi me larës. Detergjentët, sapunët apo larësit e ndryshëm mund të jenë tejet të ashper dhe të prishin pH duke rritur rrezikun për infeksione vaginale. Ju mund të lani pjesët e jashtme të organit me ujë të bollshëm dhe me larës të butë ( pa kimikate e minerale të rënda)

Solucionet aromatike janë rreptësisht të ndaluara pasi mund të irritojnë lëkurën, të rrisin rrezikun për inflamacion etj. Disa studime tregojnë gjithahtu se përdorimi i pudrës në organet gjenitale mund të rrisin rrezikun e kancerit ovarian.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...