Home Këshilla të ndryshme Ja si ta bëni veten të pini sa më shumë ujë

Ja si ta bëni veten të pini sa më shumë ujë

Tanimë dihet se hidratimi i trupit është shumë i rëndësishëm për funksionimin sa më efikas të shumë proceseve në trup. Mirëpo jo të gjithëve ju pëlqen të pijnë ujë, prandaj nuk e konsumojnë atë shpesh.

Disa nga “truket”, që mund t’i përdorni për të shtuar sasinë e konsumit të ujit janë:

Përdorni alarm– Vendosni alarme në telefonin tuaj, për t’ia kujtuar vetes që duhet të pini ujë vazhdimisht. Gjithashtu ekzistojnë disa aplikacione të veqanta që  mund t’i merrni ne telefonin tuaj për t’iu bërë të pini sa më shumë ujë.

Mbajeni shishen e ujit të ftohtë– Sipas studimeve, nëse dëshironi të pini më shumë ujë duhet, që ai të jetë i ftohur dhe jo në temperatë të ambientit.

Pini ujë përpara se të hani- Ka një regull të thjeshtë kur bëhet fjale për të konsumuar sa më shumë ujë: një gotë përpara ushqimit. Jo vetëm qe është një mënyrë e mirë për ta ‘detyruar” veten të pini më shumë ujë po gjithashtu mund t’iu ndihmojë të humbisni peshë.

Mbani shënimë në shishen tuaj– Shkruani për të gjitha benefitet që ka konsumimi sa më i madh i ujit. Rikujtojani vetes për të gjitha të mriat që ka uji për organizmin tuaj.  Kjo do të jetë një mënyrë e mirë për t’a inkurajuar veten të pini sa më shumë ujë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...