Home Shëndetësi Ja s’i ta shëroni dhimbjen e veshit

Ja s’i ta shëroni dhimbjen e veshit

Ja s’i ta shëroni dhimbjen e veshitDhimbjet e veshit dhe infeksionet e tij janë të padurueshme për shkak të krizave që shkaktohen.

Nëse e kapni infeksionin në fazën fillestare, këshillohet që të hidhni dy pika lëng hudhre në vesh ose dy pika uthull të bardhë, dhe qëndroni pa lëvizur në mënyrë që lëngu i hedhur të veprojë.

Si uthulla edhe hudhra i luftojnë bakteret që shkaktojnë infeksion.

Një veprim të tillë përsëriteni tre herë në ditë dhe do të shikoni që dhimbja do të zhduket.

Por në rast se situata nuk ka përmirësim dhe infeksioni është i agravuar, këshillohet që të vizitoheni te mjeku për një trajtim më të specializuar.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...