Home Këshilla të ndryshme Ja vajrat që e forcojnë sistemin imunitar

Ja vajrat që e forcojnë sistemin imunitar

Ja vajrat që e forcojnë sistemin imunitarMoti i ftohtë na bën më të ndjeshëm ndaj viruseve. Për ta ndihmuar trupin që të mbrohet, mund t’i përdorni këto vajra eterike çdo ditë.

Viruset që shkaktojnë grip dhe ftohje bëhen më aktive kur është ftohtë dhe kur ajri është i thatë. Lagështia e zvogëluar do ta thajë mukozën e hundës, që është arsyeja se pse ajo do t’i eliminojë në mënyrë më pak efektive mikroorganizmat nga ajri.

Në qoftë se do t’i përdorni këto vajra esenciale, hapësira ajrore në të cilën qëndroni jo vetëm që do të bëhet më e freskët dhe më e lagësht, por do të reduktohet përqendrimi i mikroorganizmave. Ekspertët rekomandojnë që këto vajra t’i përdorni duke i shtuar ato në banjë apo në ndonjë shandan aromatik.

Mos i aplikoni vajrat direkt në lëkurë, veçanërisht në qoftë se ajo është më e ndjeshme. Mos harroni të merrni frymë ngadalë dhe thellë duke e shijuar erën e këndshme të shtëpisë suaj, derisa e forconi imunitetin.

Vaji i mentës. – Studimet kanë treguar që vaji i mentës ka veti të shkëlqyera antimikrobiale. Inhalimi i mentës do t’i lehtësojë bllokimet (zëniet) e sistemit të frymëmarrjes dhe presionin në sinuse.

Vaji i eukaliptit. – Vaji i eukaliptit ka veti të fuqishme antioksiduese dhe antivirale. Inhalimi i këtij vaji do ta hollojë mukusin, i cili është akumuluar në traktin respirator dhe e lehtëson kollitjen.

Vaji i rigonit. – Ka veti të shkëlqyera antibakteriale, ndërsa njëkohësisht është edhe qetësues. Studimet kanë treguar se vaji i rigonit është shumë efektiv në luftimin e infeksioneve të sinuseve.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Tërhiqeni lëkurën e dorës, do të zbuloni diçka të madhe për shëndetin

Më shumë se gjysma e popullsisë në botë janë të prekur nga dehidratimi, që mund të shkaktojë probleme serioze për shëndetin. Në videon në vijim tregohet sesi mund të kuptoni nëse vuani nga dehidratimi ose jo. Tërhiqeni pjesën e sipërme të lëkurës në njërën dore dhe nëse ajo mblidhet duke krijuar shumë vija dhe shkon në vend me pak vonesë,...