Home Këshilla të ndryshme Ja zgjidhja për flokë të yndyrshëm

Ja zgjidhja për flokë të yndyrshëm

Ja zgjidhja për flokë të yndyrshëmProblemin me flokë të yndyrshëm mund ta zgjidhni fare lehtë dhe atë duke shtuar një ose dy lugë uthull të mollës në shamponin që e përdorni.

Stilistët e flokëve shtojnë se flokët e yndyrshëm nuk është mirë t’i pastroni për çdo ditë, sepse kjo vetëm sa e shton yndyrshmërinë e saj.

Ekspertët e flokëve sugjerojnë që për një kohë flokët t’i pastroni vetëm njëherë në javë, derisa ato të kthehen në normale.

Dikujt i ndihmon edhe kana në flokë ose pastrimi i flokëve me sapun, e jo me shampon. Pa marrë parasysh se si e bëni pastrimin e flokëve, është mirë t’i ushqeni, duke përzier të verdhët e vezës dhe duke i lyer flokët para se t’i pastroni.

Kur të verdhët e erzës është tharë, flokët t’i shpëlani me shampon neutral, më së miri do të ishte me shampon të fëmijëve dhe rezultatet menjëherë do të jenë të dukshme. Duhet t’i përmbaheni rregulla

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...