Home Shëndetësi Japonezët zbulojnë furçën e dhëmbëve pa pastë

Japonezët zbulojnë furçën e dhëmbëve pa pastë

Japonezët zbulojnë furçën e dhëmbëve pa pastëNjë kompani japoneze ka shpikur furçën e dhëmbëve e cila nuk ka nevojë për pastë.

Këtë lloj furçe me nanoteknologji e ka zbuluar dhe prodhuar kompania japoneze Yumeshokunin, ndërsa e ka dizajnuar disenjatori Kosho Ueshima, transmeton Koha.net njoftimet.

Ajo i pastron dhëmbët me jonet minerale, në vend të pastës standarde për dhëmbë.

Jonet në furçe aktivizohen kur ajo zhytet në ujë dhe pastaj dhëmbët mund të pastrohen. Pikërisht këto jone pastrojnë dhëmbët njësoj si pasta dhe mënjanojnë mbetjet e ushqimit dhe njollat si dhe mbrojnë smaltin e dhëmbëve.

Furça është quajtur Misoka, që do të thotë “Dita e fundit e muajit”. Ajo duhet të ndërrohet çdo muaj. /Telegrafi/

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...