Home Shëndetësi Jeni kuriozë të dini se kur do të vdisni?

Jeni kuriozë të dini se kur do të vdisni?

Shumë shpejt kjo do të jetë e mundur pasi shkencëtarët kanë krijuar një test gjaku i cili mund të na tregojë sa kohë na ka mbetur për të jetuar.

Studimi është një nga kërkimet e shumta që po bëhen në botë për të gjetur ‘llogaritarin’ më të mirë të jetës i cili do të jetë i aftë të përcaktojë moshën e qelizave tona.

Kërkuesit në Universitetin Yale në SHBA theksojnë se eksperimentet e tyre sigurojnë matjet më të sigurta.

Ata shprehen se gjetjet e fundit do të përkthehen shumë shpejt në një test.

Autori kryesor i studimit u shpreh se qëllimi i kërkimit është identifikimi i faktorëve që nxisin plakjen e qelizave, kështu që mjekët mund të ndihmojnë pacientët e tyre të zgjasin jetëgjatësinë e tyre duke rregulluar dietat apo ose ushtrimet fizike.

Ky test i gjakut shpjegojnë shkencëtarët do t’u tregojë njerëzve risqet e vërteta dhe kështu mund të minitorojnë të gjithë faktorët përpara se këta të fundit të shndërrohen në problem.

Testi i gjakut analizon nëntë substanca në organizëm të cilat na tregojnë zhvillimin e një sëmundje apo një infeksioni.

Ky test pritet të identifikojë jetëgjatësinë mes personave të shëndetshëm.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi i lashtë i gjyshes që shëron gjithçka

Sot do t’jua tregojmë recetën e një ilaçi tradicional gjerman i cili është përdorur për trajtimin e shumë sëmundjeve të ndryshme. Ky ilaç i përket mjekësisë alternative, ndërkaq thuhet se i trajton infeksionet, lodhjen, gripat, kolesterolin, arterosklerozën, etj. Gjithashtu është tejet fitimprurës për rastet e gurëve në veshka. Ilaçi fantastik natyral është i suksesshëm edhe në pastrimin e toksinave nga trupi dhe...