Home Këshilla të ndryshme Jeni mbipeshë? Humbja e 1 kg në peshë shton jetën për dy...

Jeni mbipeshë? Humbja e 1 kg në peshë shton jetën për dy muaj

Mund të jetojmë më gjatë duke u ushtruar më gjatë dhe duke mbajtur trupin në peshë adekuate. Është ky zbulimi i shkencëtarëve.

Studimi dhe ushtrimet janë çelës për të jetuar më gjatë, tregon një studim i Universitetit të Edinburgut.

Studimi ka zbuluar mënyrat për të jetuar më gjatë dhe se mënyrat e jetesës mund të çojnë në vdekje të parakohshme.

Pirja e duhanit është shkaktari kryesor i vdekjes së parakohshme. Mbipesha po ashtu është faktor kryesor që shkurton jetën.

“Ne kemi gjetur se çdo pako e cigareve shkurton jetën për shtatë vjet, derisa humbja e një kilogrami në peshë mund të shtojë jetën për dy muaj”, thonë shkencëtarët.

Ushtrimet janë të rëndësishme për një jetë më të gjatë dhe të shëndetshme, thonë shkencëtarët.

Konsumimi i peshqve dhe arrave po ashtu mund  të ndihmojë në zgjatjen e jetës.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...