Home Këshilla të ndryshme Jo kos mbi lëkuren e djegur

Jo kos mbi lëkuren e djegur

Kosi nuk përmban asnjë përbërës kurativ. Mund të ndihmojë për një kohë të shkurtër me efektin e tij freskues kundër dhimbjeve. Por specialistët paralajmërojnë që lëkura e djegur, e tharë dhe në kontakt me kosin duhet mjekuar.

Mikrobet që gjenden tek kosi mund të përforcojnë pezmatimin dhe madje të shkaktojnë reaksione alergjike.

Më mirë: në vend të kosit, përdorni një xhel për djegiet dhe plagët me efekt freskues dhe me panthenol që ripërtërin qelizat ose në rast djegiesh të lehta një produkt që përdoret pas ekspozimit të diellit (aftersun).

Përveç këtyre, ndihmon edhe marrja e një aspirine, për të pakësuar procesin inflamator dhe dhimbjet. Mjeti më i mirë është natyrisht, shmangia e rrezatimeve intensive të diellit dhe parandalimi me veshje të lehta e krem mbrojtës, në mënyrë që të mos shkaktohet djegie nga dielli.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ju duket sikur ju zihen këmbët dhe ju kruhen? Ky është rreziku që ju kanoset!

Sindroma e këmbëve të lodhura (RLS) është një çrregullim, i karakterizuar nga një nevojë e fortë dhe e pakontrollueshme për të lëvizur këmbët. Njerëzit me RLS përjetojnë këtë nevojë së bashku me ndjesitë e çuditshme dhe të pakëndshme në këmbët e tyre, të cilat shpesh i përshkruajnë si ngjethje, zvarritje, këputje, kruajtje, ndjesi shpimi, djegie, dhimbje ose si shkarkime elektrike. RLS...